Български ол инклузив: Кренвирши като картон и много картофи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:42 / 16.08.2014Коментари ()6250
©
Ол инклузивът по родните курорти стигна дъното на мизерията, пише "Телеграф". Петзвездни хотели предлагат на гостите храни, достойни за долнопробен заводски стол от времето на социализма, оплакват се масово туристи.

С всяка изминала година храната, която е включена в туристическите пакети, става все по-бедна и безвкусна.

"Цените, които плащаме за ол инклузив, са скандално високи, а ни сервират помия. Тези хора е подиграват с туристите и сами си закопават бизнеса", недоволстват туристи.

По хотелите масово се сервира фалшив алкохол от туби, неясно къде и как произведен. Бирата и виното се различават единствено по това, че едното питие е газирано.

Безалкохолните пък са с остър вкус на химикали. Забъркват се на място, обикновено с най-евтиния концентрат или прахчета. Минералната вода в повечето комплекси се налива директно от чешмите в тъмни доби.

След като туристите закусят с кашкавал, сирене и "масло", които са всъщност с растителни мазнини, виртуозни готвачи се заемат да префасонират останалите макарони в екзотични обедни гозби с дребни мръвки. Кулинарното чудо е нещо средно между спагети и нашенска яхния.

Набляга се предимно на картофите и тестените блюда, които имитират рог на изобилието. За обяд обикновено се предлагат по няколко вида пици и спагети, а картофените шедьоври извират отвсякъде - пържени картофи, салата от варени картофи, крокети, картофени кюфтета, огретен. За вечеря отново картофът спасява положението - пиле с картофи, постна яхния с картофи, картофи запечени с яйца.

Оплаквания за качеството на храната се получават както от Северното, така и от Южното Черноморие. Туристи, отседнали в петзвездни хотели, разказват: 

"Храната е много далеч от пет звезди и по-скоро напомня стол в някое западащо учреждение, където а управител е назначен някой много комбинативен крадлив кадър. /.../ Закуската беше най-долнопробното нещо, което сме виждали - попарени кренвирши от най-долнокачествената им имитация, които напомнят размекнат картон, пържена наденица, което също беше от целулоза и мас, и нещо като пуешка шунка, но с някакъв желатин. /.../ Сиренето беше от растителното, а кашкавалът - бял като тебешир. Имаше и нещо до сиренето, което беше по-мазно, но не посмяхме да си вземем".

"Хотели получават от хипермаркети евтини храни с изтичащ срок на годност за туристически пакети ол инклузив. Вместо да ги дават в екарисажите, ги дават на ол инклузива", възмущава се специалист по контрола на храните.

"Системата привлича нископлатежни гости. Това води и до предлагането на много некачествени храни поради слабия контрол и изобщо заради трудностите при контролирането. Един храноден на турист при системата ол инклузив е под 20 лв.", обяснява председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Лефтеров.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Bulgarski-ol-inkluziv-Krenvirshi-kato-karton-i-mnogo-kartofi-509415
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.