Седем земетресения през последните две денонощия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 00:20 / 14.03.2005Коментари ()1760
©
В района на северния японски остров Хокайдо в събота през нощта е регистрирано земетресение с магнитуд 4.9 по Рихтер. Епицентърът е бил източно от Хокайдо на дъното на Тихия океан. Трусът е усетен и на Южните Курилски острови.
Земетресение с магнитуд 2.7 е усетено в събота сутринта в Италия, провинция Витебро.
Същия ден около 9.30 ч. в югоизточна Турция, в провинция Бингел, е регистриран трус със сила 5.7 по скалата на Рихтер. Епицентрът е бил на 700 км източно от Анкара.
Миналата нощ в Черно море близо до крайбрежието на Краснодарски район в Русия е имало земен трус с магнитуд около 4. Бил е усетен от жителите на Краснодар, новоросийск и Анапа.
Югоизточната иранска провинция Систан и Белуджистан около 5 ч. вчера сутринта е била разтърсена от земетресение със сила 5.9 по Рихтер.
Около 18 ч. вчера в северозападната част на Азербайджан е регистрирано земетресение със сила 5 по скалата на Рихтер. Епицентърът на труса е бил на около 400 км. от столицата Баку, близо до границата с Армения.
Преди около 2 часа бе съобщено за земетресение със сила 6.1 по скалата на Рихтер в Нова Зеландия. Епицентърът на труса е бил в Тасманово море, на 160 километра северозападно от столицата Уелингтън.
До момента няма данни за пострадали и поражения, с изключение на Иран, където се съобщава за материални щети. Турските власти съобщават за голяма паника сред населението.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Sedem-zemetreseniya-prez-poslednite-dve-denonoshtiya-5133
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.