Да превърнем юбилея на Съединението в послание към младите хора, призова президентът
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:08 / 17.03.2005Коментари ()1540
©
Национален комитет за честване на 120-годишнината от Съединението на България под почетното председателство на президента Георги Първанов беше създаден днес в Пловдив. На неговото учредяване в общината присъства държавният глава. Според президента, който ще бъде почетен председател на комитета, 120-ата годишнина от Съединението трябва да бъде отбелязана модерно и посланията да бъдат насочени към младите хора. Той настоя да се загърби рутината и изрази увереност, че тържествата тази година ще отговарят на значимостта на събитието, предаде радио Пловдив. Компютърна игра със сюжет от Съединението и последвалата Сръбско-българска война е една от идеите за привличане на най-младите към честването на юбилея, която обсъдиха членовете на националния комитет. Предвижда се още да бъде създадена интернет страница за Съединението и да бъде организирана изложба с непоказвани досега документи за събитието от Централния държавен архив. Предложенията на участниците в комитета ще бъдат събрани до една седмица, след което ще бъде изготвена окончателната програма.
За председател на комитета беше избран кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков.
По-късно президентът Георги Първанов откри втория високотехнологичен фармацевтичен завод на "Чайка фарма". "Приех, защото откриването на едно ново предприятие е празник, особено когато става въпрос за високи технологии", каза в приветственото си слово държавният глава.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Da-prevurnem-yubileya-na-Suedinenieto-v-poslanie-kum-mladite-hora-prizova-prezidentut-5233
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.