Върховният касационен съд потвърди 10 години затвор за убиеца Стойко Топалов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:40 / 24.03.2005Коментари ()956
Върховният касационен съд потвърди присъдата срещу Стойко Топалов, 35 г., с която Пловдивският окръжен съд го осъди на десет години лишаване от свобода. Жалбите на подсъдимия са отхвърлени от всички инстанции и присъдата влиза в сила веднага. Той беше признат за виновен в това че на 06.04.1995 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил Тодор Ч. от гр. Пловдив - чл.115, НК. Подсъдимият е осъден да заплати сумата от общо 9000 лв. за претърпени неимуществени вреди на роднините на пострадалия.
На 06.04.1995 г. Стайко Топалов заедно с трима свои приятели се почерпили барче в с. Старосел. След това вечерта четиримата отишли с кола на бармана до гр. Пловдив, където също употребили алкохол. Топалов предложил да отидат до дома на бившата му приятелка. Те пристигнали там около 22.30 часа и подсъдимия свирнал с пръсти, при което се появила майката на момичето. Топалов и казал, че иска да види дъщеря и, но тя извикала съпруга си. Той излязал и станало спречкване между него и един от приятелите на Топалов.
Бащата на момичето имал бастун със себе си и след спречкването станало сбиване, при което пострадали Топалов и приятеля му, а също и бащата. През това време излязал и пострадалия Тодор Ч., дядо на момичето, който държал в ръката си метален чук. Пострадалият замахнал да удари Топалов, но не успял, след което си разменили по един удар с юмрук и пострадалият паднал на земята. Топалов взел чука и нанесъл удари с него по главата и тялото на Тодор Ч., след което избягал с другите, когато разбрали, че идва полиция.
Тодор Ч. постъпил в болницата след нанесения побой в тежко коматозно състояние и починал на 07.04.1995 г.
Наказанието ще бъде изтърпявано при първоначален строг режим.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vurhovniyat-kasacionen-sud-potvurdi-10-godini-zatvor-za-ubieca-Stoiko-Topalov-5424
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.