Пловдивският окръжен съд задържа крадец-рецидивист
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:06 / 27.03.2005Коментари ()606
©
Мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Пловдивския окръжен съд на Иван Р. (33 г.). Той е обвинен в извършване кражба на златни бижута от частен дом на ул. “Месемврия” в гр.Пловдив, съобщиха от Съдебната палата.
На 15 март тази година Стоян К. се прибирал след обед от разходка със съпругата си. Непосредствено преди да влязат в жилището си от там видели да излиза обвиняемия, който носил в ръцете си връзка ключове. На въпроса какво прави в дома им, Иван Р. отговорил, че е объркал апартаментите. Блъснал свидетеля и побягнал по стълбите. Пострадалите веднага се обадили в полицията и обвиняемият бил задържан от полицейски автопатрул. Оказало се, че той живее в с. Мирково, Софийска област и до сега е осъждан пет пъти за кражби.
При извършения оглед е констатирано, че от кутия за бижута в жилището са взети пет масивни златни накити.
Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства е налице обосновано предположение, че Иван Р. е автор на престъплението. Този извод се подкрепя и открития негов пръстов отпечатък на местопроизшествие. Предвид предишните осъждания на обвиняемия, съдът прие, че съществува реална опасност той да извърши друго престъпление и му наложи най-тежката мярка за неотклонение.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskiyat-okruzhen-sud-zadurzha-kradec-recidivist-5499
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.