Нощни патрули тръгват срещу вандалите заради горящите кофи за боклук
Автор: Мария Морунова 12:27 / 17.04.2015Коментари ()1463
© Plovdiv24.bg
От началото на годината до 15 април 100 контейнера за разделно събиране на отпадъци са били изгорени. Заради това шефът на ОП "Чистота" Иван Стоянов е имал среща с представители на трите фирми, които поддържат т. нар. цветни контейнери в града. 

На срещата са коментирали какви мерки да бъдат предприети за намаляване на подобни случаи. Това заяви самият Стоянов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Сред основните причини за палежите Стоянов открои вандалски прояви, както и изхвърляне в контейнерите на неизгасени фасове от хората, които ровят в кофите.

Шефът на "Чистота" подчерта, че е алармирал пловдивската полиция за палежите. А една от мерките, които ще бъдат предприети, е да се засилят нощните патрули. Служителите на Общински инспекторат също ще правят проверки и ще глобяват.

"Призовавам всички граждани да пазят контейнерите и да сигнализират, ако видят някой да пали кофи за боклук", каза още Стоянов.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Noshtni-patruli-trugvat-sreshtu-vandalite-zaradi-goryashtite-kofi-za-bokluk-552320
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.