Доган ще поиска за Ибряма пожизнена пенсия за заслуги
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:57 / 31.03.2005Коментари ()815
©
Лидера на ДПС Ахмед Доган ще внесе предложение в Парламента за отпускане на пожизнена пенсия за заслуги на известния наш кларнетист Иво Папазов – Ибряма. Това каза музикантът след разговор с Доган. Ако държавата отхвърли предложението на Доган, той каза че въпреки това ще намери средства за осигуряване на пенсията, каза Ибряма, цитиран от Дарик радио. Размерът на пенсията ще е около 1500 лева.
По-рано днес кларнетистът бе удостоен с награди от местните лидери на ДПС и партия "Свободна България", които обявиха че ще внесат подписка в община Стара Загора Иво Папазов да бъде обявен за почетен гражданин. Областния лидер на ДПС Хюсеин Енгер подари на музиканта пистолет. Папазов получи и статуетката на фестивала на ромската песен в Стара Загора.
Въпреки вниманието и наградите от партиите Ибряма каза за пореден път, че няма да става политик.
Александър Крачолов, шеф на дирекцията по малцинствени въпроси към общината покани Папазов да бъде председател на тазгодишния фестивал на ромската песен в Стара Загора. Иво Папазов обяви, че обмисля идеята да учреди музикална академия за млади таланти.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Dogan-shte-poiska-za-Ibryama-pozhiznena-pensiya-za-zaslugi-5647
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.