Очаквано! Митрополитът използва и Голяма Богородица за евтин политически предизборен ПР
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:08 / 15.08.2015Коментари ()12661
© Капитал
Безпрецедентната намеса на пловдивската църква, в лицето на митрополит Николай, в политиката от миналата седмица отекна изключително силно в държавата. Божият наместник бе остро разкритикуван в църковните среди и в същото време грубо осмян по медиите.

Това обаче очевидно по никакъв начин не е впечатлило и трогнало Николай или както се казва, господарите му не го питат.

За съжаление опаснията ни от сутринта, че Николай ще посегне и на големия църковен празник Голяма Богородица, за да го употреби за евтин политически ПР, се сбъднаха.

На службата в храма "Успение Богородично", митрополитът възкликна: "Съжалявам за бездуховността на нашия градоначалник. Оглеждам се и с тъга установявам, че кметът отново не е удостоил днешния празник, както не го направи и по случай празника на митрополитския храм "Света Марина".

Явно само митрополитът е учуден от липсата на градоначалника Тотев, който самият той преди седмица определи за безбожник и сам даде да се разбере, че не е желан църквата. Сега лицемерно пита къде е кметът. Затова пък плътно до Николай бе богопомазаният кандидат за кмет, а митрополитът отново падна до нивото на евтин ПР говорител и похвали "правилният" кандидат. Той пък от своя страна продължи употребата на празника, раздавайки курбан отвън.

Междувременно кметът на Пловдив Иван Тотев бе забелязан от наш репортер да пали свещ в Бачковската света обител.

Явно за политиците, особено за кандидат-политиците, думи като морал, достойнство и положение в обществото са загубили всякаква стойност, защото в предизборно време са готови да ги потъпкват ежедневно, изпълнявайки единствената си цел - да се доберат до власт на всяка цена.

С какви очи ще се появат в обществото тези хора след изборите, след като в момента са подложени на унижение и невиждани подигравки?



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ochakvano-Mitropolitut-izpolzva-i-Golyama-Bogorodica-za-evtin-politicheski-predizboren-PR-576842
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.