Най-големият папагал в света вече в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:16 / 05.11.2015Коментари ()11554
Обещаното от организаторите на изложбата Macaw Garden Show се случи. Само преди два дни в изложбата на екзотични папагали от цял свят вече
има и представител от породата "хиацинтова ара". 

Това е най-големият папагал в света и големината му достига до 1 метър. Живее до 100 години и е меко казано красавец. Хиацинтовата ара, която може да видите в Пловдив, се казва Рио, защото идва от Южна Америка. Той е на по-малко от година, но с радост откликва на вниманието, което му се оказва.

Организаторите съобщиха че изложбата се радва на много голям интерес. Както за малки, така и за големи изживяването е уникално. Освен че птиците са от над 20 вида, те са свободно поставени, без клетки и
заграждения. 

Декорът наподобява на джунгла, където е естественият дом на птиците. Хилядите пловдивчани и гости на града, които я посетиха до момента, ще се включат и в томбола за спечелване на "кралско жако", но дотогава има още 2 седмици. 

Посетителите имат възможността да се докоснат до красивите пернати и дори да си направят снимка с някой от тях или дори с няколко в специалната зона за снимки.

Изложбата на екзотични птици Macaw Garden Show е в Пловдив до 15-и ноември в търговски комплекс "Форум Тракия" на ет. 3. Работи всеки ден без почивка от 10,00 ч. До 20,00 ч.





Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nai-golemiyat-papagal-v-sveta-veche-v-Plovdiv-594684
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.