Принц Чарлз и Камила на сватбено пътешествие в Шотландия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:46 / 10.04.2005Коментари ()846
©
Наследникът на британския престол принц Чарлз и неговата съпруга Камила отпътуваха на меден месец в Шотландия. Младоженците ще прекарат своите първи дни след дългоочакваната сватба в местността Биркхол, която се намира на територията на шотландската кралска резиденция Балморал. Чарлз и Камила се отправиха за Шотландия след празничния обяд, който беше даден в Уиндзорския замък от името на кралица Елизабет Втора. На обеда бяха поканени около 750 гости, както Пловдив24 вече писа.
Голям интерес предизвика сватбената торта – плодова, с ширина около 70 см. Покрита с бяла глазура и украсена с осмоъгълни куполи, с изображения на цветя-символи на различните части на Съединеното кралство: английска роза, шотландски магарешки бодил, уелски нарцис и лук-порей. Заедно с това, тортата беше украсена и с двете букви „С”, инициала на Чарлз (Charles) и Камила (Camilla).
Принцът и неговата съпруга използваха за разрязването на тортата специален морски меч, който е принадлежал на пра-прадядото на Чарлз – крал Джордж Пети, а сега се използва за церемонални цели.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Princ-Charlz-i-Kamila-na-svatbeno-puteshestvie-v-Shotlandiya-5962
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.