Б. Великов: Трябва да има парламентарна декларация в подкрепа на медиците в Либия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:31 / 15.04.2005Коментари ()630
©
Целесъобразно е подготвянето на декларация на Народното събрание в подкрепа на българските медици в Либия. Това лично мнение изрази днес в Пловдив председателят на парламента доц. Борислав Великов.
Като мотив за необходимостта от ангажиране на Народното събрание с официална подкрепа на нашите медици в Либия доц. Великов посочи, че е важно животът им да бъде запазен и те да бъдат върнати час по-скоро в България. "Политическите сили в парламента и аз смятаме за целесъобразно да бъде подготвена декларация, която да предотврати всякакви опити за политизиране на процеса. И за използването му за някакви неясни политически цели на един режим, който търпи известни критики в много посоки. Получихме зеления сигнал за присъединяването към ЕС и подписването на договора на 25 април от Европарламента. Това още повече ни свързва с европейските стандарти, които трябва да бъдат намекнати по подходящ начин в тази декларация," заяви доц. Великов. Той допълни, че по време на сесията на Интерпарламентарния съюз в Манила български депутати са разговаряли с колегите си от Джамахирията, като са им оказали интелигентен натиск за необходимостта във Върховния съд да бъдат взети под внимание доказателствата на българския екип и на професорите Монтание и Колици. Въпросът с отварянето на досиетата на бившата ДС предстои да бъде решен законодателно в следващите една - две седмици, съобщи още Борислав Великов. Той бе в Пловдив за откриването на Третия конгрес по клинична микробиология. Информацията е предоставена от радио Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/B-Velikov-Tryabva-da-ima-parlamentarna-deklaraciya-v-podkrepa-na-medicite-v-Libiya-6136
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.