Община Пазарджик ще се включи в националната кампания ''Ден на Земята''
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:10 / 15.04.2005Коментари ()1208
©
Националната кампания "Ден на Земята” ще премине под мотото "Зелено бъдеще за децата”. Община Пазарджик и Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите ще се включат с програма от 18 до 22 април, съобщиха от пресцентъра на общината.
Кампанията ще бъде открита с изложба "Пъстра шарения” на деца от ОУ "Константин Величков” с. Паталеница във фоайето на община Пазарджик от 12.30 часа на 18- ти април. Организаторите са предвидили участие на ученици в лектория "Филмова екология” на тема "След утрешния ден”, която ще се проведе във видео зала на клуб "Филмов наблюдател”.
Сред проявите свързани с Деня на Земята са конкурсът между училища на тема "Най- привлекателен училищен двор” и прожекции на филми с екологична тематика. На 19-ти април от 10 часа пред Младежки дом-Пазарджик се организира пленар "Зелено бъдеще за децата”, в който ще вземат участие деца от началните училища. За 20-ти април са предвидени открити уроци "Отпадъците могат да бъдат полезни”.
21-ви април е определен за Ден на отворените врати в Община Пазарджик по екологични теми и проблеми. От 9 до 18 часа в Педагогическия колеж ще се проведе и научен семинар на тема "Педагогическите технологии за организиране на взаимодействието човек- общество- природа”. В семинара ще бъдат включени детски и начални учители от всички заведения територията на община Пазарджик. Инициативата е на общината и образователен център "Академика”.
В последния ден от кампанията в 12.30 часа във фоайето на Община Пазарджик ще бъдат обявени резултатите от конкурсите и наградени победителите.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Pazardzhik-shte-se-vklyuchi-v-nacionalnata-kampaniya-Den-na-Zemyata-6141
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.