Цех за мебели в Калугерово и дърводелски цех в Ракитово с наказания от Областната инспекция по труда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:05 / 16.04.2005Коментари ()4209
Цех за производство на мебели в Калугерово е запечатан след проверка на Областната инспекция по труда в Пазарджик. Предприятието е работило в нарушение на всички законови изисквания. Спряна е работата и на 5 машини в дърводелски цех в Ракитово заради липса на обезопасеност и занижена хигиена.
Намаляват нарушенията на трудовото законодателство - показват проверките на областната инспекция по труда, извършени от началото на годината в Пазарджишко. Според специалистите превантивният контрол върху предприятията е основният фактор за отстраняване на нередностите. За трите месеца са извършени 233 проверки като са обхванати предимно малки и средни предприятия. Инспекторите са проверили 32 обекта, които до този момент не са подлежали на контрол. Констатирани са 1120 нарушения като половината от тях са свързани със Закона за безопасни условия на труд, почти 10 на сто са били нередностите на трудовите правоотношения.
Информацията е на радио Пловдив.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Ceh-za-mebeli-v-Kalugerovo-i-durvodelski-ceh-v-Rakitovo-s-nakazaniya-ot-Oblastnata-inspekciya-po-truda-6155
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.