Оценката по проекта за реконструкция на жп линията Пловдив - Свиленград може да отнеме 5 месеца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:22 / 21.04.2005Коментари ()512
©
Министерството на транспорта и съобщенията (МТС) разпространи прессъобщение, в което във връзка с повишения медиен интерес към проекта “Реконструкция и електрификация на ж.п. линия Пловдив-Свиленград” се правят някои уточнения. МТС разбира повишения интерес към проекта, тъй като той е от особена важност и има пряко значение не само за икономиката ни, но и за присъединяването ни към европейските и атлантически структури, се казва в съобщението. Проектът е част от Трансевропейския коридор № 4. “Реконструкция и електрификация на ж.п. линия Пловдив-Свиленград” е най-крупният проект за строителство. Той е на обща стойност ? 340 млн. В момента се избира изпълнител на строителството на само една част от жп линията – отсечката Крумово – Първомай. Подадените оферти варират от ? 75 млн. до ? 140 млн. Процедурите на Европейската комисия за търгове осигуряват обективност и точност на оценката, уточняват от министерството.
Поради сложния характер на проекта и като се има предвид, че за първи път у нас се провежда търг за строителство по Жълт ФИДИК (Договорни условия за проектиране и строителство), оценката може да отнеме до 5 месеца.
Предвид високата конфиденциалност на цялата тръжна процедура – от отварянето на офертите до подписването на договор между МТС и Изпълнителя, на този етап можем само да отбележим, че комисията за оценка на търга е изпълнила своите задължения професионално, представяйки на Европейската комисия подробен и изчерпателен доклад за своята работа и становище за възлагане на договор за изпълнител на проекта.
Оценката е извършена съгласно критерии, одобрени от Европейската комисия, при спазване на правилата за прозрачност и безпристрастност. Изпълнител на проекта не е избран и тръжната процедура все още не е приключила, се казва още в съобщението.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ocenkata-po-proekta-za-rekonstrukciya-na-zhp-liniyata-Plovdiv-Svilengrad-mozhe-da-otneme-5-meseca-6319
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.