Помните ли го? Имамът на реформаторите игра солово днес в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:20 / 24.04.2016Коментари ()6656
© 24 часа
Общинският съветник от Реформаторския блок в местния парламент на Пловдив Айри Мурад вдигна днес съкварталците си в "Столипиново" на мирен протест срещу мръсотията. Десетки роми, които се събраха на митинга, поискаха разчистване на незаконните сметища и изселване на мърлячите. Обитателите на гетото настояха и за повече контейнери.

От РБ се разграничиха от акцията на Мурад и определиха като "солова". Председателката на групата Пепа Деведжиева призна, че "Столипиново" действително има проблеми с чистотата, но добави, поддържането й е двустранен процес. Общинската фирма "Чистота" е длъжна да прибира отпадъците, а а обитателите на квартала да се научат да пазят.

Шефът на "Чистота" Иван Стоянов бе категоричен, че Айри Мурад е организирал акцията по лични мотиви. Преди 2-3 месеца Стоянов уволнил майка му, тъй като не си вършела работата.

"Вчера съветникът ми се обади по телефона, за да "преговаряме". Нямало да прави митинга, ако върна майка му", обясни директорът на общинската фирма.

Той добави, че боклукът от кофите в "Столипиново" се изнася всеки ден, включително в почивните дни.

"Това е най-чистеният квартал в града. Пет пъти седмично се мият и трите най-големи улици "Елба", "Крайна" и "Крайречна". Веднъж на 7 дни се лъскат и вътрешните, по които може да влезе техника", уточни Стоянов.

Източник: в. "24 часа"



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pomnite-li-go-Imamut-na-reformatorite-igra-solovo-dnes-v-Plovdiv-635826
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.