Асеновградският съд конфискува цялата кола на пиян шофьр
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:21 / 24.04.2005Коментари ()1842
Асеновградският районен съд наложи наказание шест месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок, глоба в размер на 200 лв. и лишаване от правоуправление на МПС за срок от две години на 47-годишния Николай Фильовски. Постановена беше и конфискация на автомобила “Фиат Регата “, който е управлявал подсъдимият, защото е послужил като предмет за извършване на престъплението, съобщи пресцентърът на Съдебната палата - Пловдив.
Той беше признат за виновен за управление на МПС в нетрезво състояние. На 19 април 2005 г. късно вечерта Фильовски бил на гости при свои приятели в Асеновград и консумирал алкохол – ракия и вино. Същата нощ около 1.30 часа се качил на автомобила си и потеглил към Пловдив. По пътя променил мнението си и се върнал в Асеновград, където бил спрян за рутинна проверка от автопатрул. Констатирана била концентрация на алкохол в кръвта над допустимото. Извършената кръвна проба сочи 2,33 промила.
Фильовски има две предишни осъждания от Пловдивския районен съд отново за управление на автомобил в пияно състояние.
Подсъдимият се призна за виновен и между него и Районна прокуратура – Асеновград бе постигнато споразумение, което бе одобрено от съдията Даниел Луков. Споразумението влиза в сила незабавно и не подлежи на обжалване.
Това е третият случай с пиян шофьор, заловен да управлява МПС. За първи път е отнет целият автомобил, тъй като в предишните случаи колите бяха съсобственост на осъдените и съпругите им. За първи път по такъв случай е сключено и споразумение.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Asenovgradskiyat-sud-konfiskuva-cyalata-kola-na-piyan-shofyr-6392
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.