Хиляди празнуваха Цветница в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:29 / 24.04.2005Коментари ()2201
©
Почти всеки срещнат пловдивчанин днес носеше цветя и върбови клонки. В хубавия слънчев ден хиляди се стекоха в православните храмове, за да запалят свещ за здраве и отнесат в домовете си върбови клонки. Закъснелите за празничното богослужение или неуспели да влязат в църквите заради струпването на много желаещи, спокойно изчакваха реда си на дългите опашки, каквито се бяха образували пред всички централни храмове в града. Навсякъде беше осигурена полицейска охрана, предаде репортер на "Пловдив24". Възрастна дама почти предизвика инцидент пред църквата "Света Петка", тъй като реши да паркира колата си точно пред входа, който е на метри от светофара на големия булевард "Княгиня Мария-Луиза" и където вече имаше няколко спрели автомобила. Внезапната маневра, естествено, предизвика недоволство, придружено с нервно натискане на клаксони, от страна на принудените да спрат останали водачи на автомобили. След намесата на служителите на реда обаче клаксоните спряха, а дамата трябваше да се примири с небходимостта да си търси по-далечно място за паркиране под ироничните погледи на дежурните продавачи н
©
а цветя, окупирали тротоара пред храма.
Любимите места за разходка на пловдивчани - Главната, площад "Централен и Цар Симеоновата градина, също бяха пълни с хора, решили да се порадват на слънчевото време време и красивия празник.
На Гребната база пък беше организирано тържество за децата с имена на цветя. Те бяха поздравени с именния си ден и получиха лакомства. Събитието беше организирано от Демократи за силна България, предаде pадио Пловдив. В сутрешния концерт освен малки певци и актьори участваха и Ансамбъл "Тракия" и "Родопски гайди".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Hilyadi-praznuvaha-Cvetnica-v-Plovdiv-6395
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.