Гараж ли е това, или не?
Автор: Мариана Панчева 08:55 / 09.07.2016Коментари ()10072
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg изпрати снимка, придружена с въпроса: "Редно ли един двор или гараж - когато не се използва за такъв, да има на вратата си табела "Гаражи! Не паркирай!". 

Дали обаче въпросното място наистина не се използва за гараж?

"На въпросната снимка се вижда, че по пътя към гаража има градинка, която пречи на достъпа на автомобил до гаража. По този начин не може да се спира по улицата. Все пак нали смисълът на гаражите и достъпа до тях е - когато вътре са осигурени едно или няколко паркоместа и по този начин не се натоварва паркирането по улицата - наистина без такси и абонаменти, да има свободен достъп до тях. 

Тъй като по този начин собствениците облекчават всички ползващи улицата. 

Но да се сложи такава табела, и то със знак, че колата ще бъде вдигната от "паяк" - не мисля, че е редно. Както и на много места пред магазини и други търговски обекти слагат конуси или щайги, без да имат платени абонаменти.

Питането ми е, при положение, че се вижда, че даден гараж не може да се ползва като такъв, може ли да спираме въпреки табелите по вратите и да очакваме, че дори и да ни вдигнат колата в крайна сметка ще може да докажем, че сме прави?", пише пловдивчанинът.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Garazh-li-e-tova-ili-ne-654220
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.