Ново ученическо общежитие в Пещера ще отрие утре просветният министър
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:14 / 05.05.2005Коментари ()2438
©
На празника на Свети Георги – 6 май, министър Игор Дамянов ще открие в Пещера общежитие за учениците от града. То ще осигурява здравословни и безопасни условия за пребиваване на 90 деца и ученици на възраст от 7 до 19 години, съобщиха от Министерството на образованието и науката.
Сградата на общежитието е бившият курортен комплекс "Родопи”, предоставен безвъзмездно на община Пещера от Министерството на труда и социалната политика. Тя включва 45 стаи с по две легла и самостоятелни санитарни възли, кухня, столова, 4 учебни зали, библиотека, физкултурен салон.
В общежитието ще се осъществява учебно-възпитателна дейност и самоподготовка на учениците под ръководството на 7 педагози. Транспортът от общежитието до училищата ще се осигурява от общината.
Според статистиката 30% от учениците в община Пещера са с ромски произход. С осигуряване на възможността да живеят през седмицата в общежитието се цели да бъдат обхванати учениците в системен образователен процес, както и да се създадат по-благоприятни предпоставки за пълноценната им социална и културна интеграция.
В Пещера министър Дамянов ще участва и в празничната литургия по случай Деня на Свети Георги.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Novo-uchenichesko-obshtezhitie-v-Peshtera-shte-otrie-utre-prosvetniyat-ministur-6697
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.