Симеон Сакскобургготски откри инвестиционния форум “Общините – партньор в бизнеса”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:51 / 09.05.2005Коментари ()1344
©
Правителството направи немалко, за да подпомогне работата на кметовете, без да ги дели по каквито и да било признаци. Тази политика е част от нашето разбиране, че централна и местна власт трябва да работят в пълен синхрон, за да има конкретни резултати в посока подобряване живота на хората и облика на нашите общини. Това заяви министър-председателят Симеон Сакскобургготски в приветствието си при откриването на инвестиционния форум “Общините – партньори на бизнеса” в Пловдив.
Премиерът поздрави участниците във форума за подписването на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз и подчерта, че с този акт започва нов етап в развитието на страната ни, а именно – ускоряване на започнатите реформи.
Министър-председателят изрази радостта си от напредъка в развитието на местното управление и по-конкретно - от финансовата стабилност на общините, която им позволява да работят ефективно по своите програми. Според него именно прагматичният подход ще ни помогне много по-лесно да посрещнем предизвикателствата пред страната ни.
Премиерът изрази личната си убеденост за ролята на кметовете в процеса на децентрализация, който правителство стартира. Все по-голяма ще става отговорността на кметовете за ефективното и разумно усвояване на финансовите ресурси, които Европейският съюз ни осигурява, каза още той. Като сфери, в които правителството, местната власт и бизнесът ще работят и занапред в тясно сътрудничество, Симеон Сакскобургготски посочи изграждането на европейските транспортни коридори през България, развитието на клъстърите като фактор за привличане на инвестиции в определени отрасли и интеграцията на трансграничните райони.
Инвестиционният форум "Изложение на общините в България", който е под егидата на министъра по европейските въпроси Меглена Кунева, се организира за първи път в рамките на пролетния панаир.
Всичко за панаира: Международен пролетен панаир 2005.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Simeon-Sakskoburggotski-otkri-investicionniya-forum-Obshtinite-partnyor-v-biznesa-6775
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.