Двама загинаха, девет са ранени при катастрофи в Пловдив и региона
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:32 / 05.06.2005Коментари ()1466
©
Тежка катастрофа отне човешки живот тази нощ. Трагичният инцидент е станал окло 4 часа на пътя между село Стряма и град Раковски. Лек автомобил БМВ се е ударил челно в лек автомобил Ауди 80, съобщиха очевидци за "Пловдив24". При сблъсъка водачът на Ауди-то, 23-годишен младеж от Калековец, е загинал на място, а 30-годишният шофьор на другата кола е в болница със счупени крайници. Той е от Брезово. Причините за инцидента са в процес на изясняване, информират от полицията. В спасителната операция е участвал и аварийният отряд на РЗ ПАБ-Пловдив.
Общо осем пътно транспортни произшествия са станали през изминалото денонощие в региона. Двама са загинали, други девет са ранени. Трима от водачите са напуснали местопроизшествието, съобщават от РДВР.
Двама младежи са пострадали при катастрофа, станала днес на пътя Първомай - Брягово. Около 3.30 часа в местността “Пантелея” лек автомобил “Форд Фиеста” , управляван от И.А. (19 г.) от Хасково, се ударил в крайпътната мантинела. Возещите се в колата Ф.Д. (19 г.) от Хасково е с фрактура на лявата предмишница и с порезни рани, а Н.П. е с охлузни и порезни рани. По първоначални данни причините за инцидента са несъобразена скорост и употреба на алкохол от водача – 1.25 промила алкохол.
Вчера в Асеновград около 18.30 часа на бул.”България” лек автомобил “ВАЗ”, управляван от С.Р. (58 г.), блъснал мотоциклет “Хонда” с водач Т.П. (28 г.). На път за болницата мотоциклетистът е починал. По първоначални данни причината за катастрофата е отнемане на предимството на лекия автомобил от страна на мотоциклета, който се е движил с несъобразена скорост.
Мъж и жена са пострадали при пътен инцидент вчера на пътя Карлово –село Розино. В 14 часа лек автомобил “Пежо”, управляван от 30-годишната В.В. от София, излязъл извън пътното платно, ударил се в крайпътния скат и се преобърнал на пътното платно. В.В. е с черепно-мозъчна травма. Няма опасност за живота й. Спътникът й А.С. (52 г.) е с контузни рани по тялото. Причината за случилото се е движение с несъобразена скорост.
В Белозем около 16 часавчера лек автомобил “Опел Кадет” с водач Г.Щ. (51 г.) ударил 10-годишния велосипедист К.Г. Детето е с два счупени крака.
Тригод
©
ишно момче бе блъснато вчера от “Фолксваген Дерби” в град Перущица. Около 17 часа на ул.”Иван Вазов” автомобилът, управляван от 44-годишната С.Д. от същия град, ударил на пътното платно момчето, след което водачката напуснала местопроизшествието и не уведомила за случилото се компетентните органи.
Друг водач, блъснал пешеходка, също си тръгнал от местопроизшествието. Вчера в 14.45 часа в село Злати трап лек автомобил “Фиат”, управляван от И.Т. (40 г.) от същото село, поради несъобразена скорост напуснал пътното платно, ударил градинска стълба, при което бутнал 59-годишната И.П. Жената е с охлузни рани. В хода на проверката полицаите са установили, че водачът е шофирал с 1.65 промила алкохол в кръвта си.
Вчера в Пловдив около 14 часа на кръстовището на улиците “Отец Паисий“ и “Патриарх Евтимий” лек автомобил “Опела Вектра”, управляван от Е.А. (30 г.), при движение на заден ход преминал върху крака на спрял велосипедист. Пострадалият А.Х. (54 г.) е с контузия на крака. След случилото се водачът на колата си тръгнал. По-късно е бил установен от служители на Четвърто РПУ.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dvama-zaginaha-devet-sa-raneni-pri-katastrofi-v-Plovdiv-i-regiona-7558
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.