Пловдивските ученици ще спортуват безплатно до края на юли
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:34 / 10.06.2005Коментари ()1975
За четвърти пореден път Министерството на младежта и спорта подготви реализацията на своята програма за ученическата лятна ваканция. На базата на опита от миналите години са създадени необходимите организационни и материално-технически условия и възможности за приобщаване на учениците към занимания с физически упражнения, спорт и туризъм, за подобряване на тяхното физическо състояние, дееспособност и здраве.
През това лято в различни периоди на юни, юли и август в 80 населени места и в още 22 спортни комплекси на София базата ще бъде предоставена безплатно за занимания на учениците. Както винаги, осигурени са треньори, инструктори и медицинско обслужване на всички обекти. По традиция наред областните центрове и големи градове, условия за ученически спорт са осигурени и в по-малки населени места като Димово, с.Габровница, Белене, Велики Преслав, Генерал Тошево, Джебел, Черноочене, Цар Калоян, Самуиб, Завет, Опака, Главиница, с.Радуил, Долна баня и др. В повечето от населените места има възможности и за занимания на деца в неравностойно положение.
Достъпът до спортните съоръжения е безплатен, само срещу представяне на ученическа карта.
В Пловдив учениците ще могат да спортуват в Пл.б.СОУ”Д.Матевски” зали ”Дунав”, ”Академик”, ”Олимпиада” Плуване, тенис, тенис на маса, аеробика, футбол, баскетбол. Всичките зали ще са отворени от 15.06 до 30.07.2005г .


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskite-uchenici-shte-sportuvat-bezplatno-do-kraya-na-yuli-7697
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.