Пет държави заявиха готовност да помогнат на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:07 / 10.06.2005Коментари ()2349
До настоящия момент пет държави заявиха готовност за оказване помощ на България, във връзка с възникналите наводнения. Това са Германия, Люксембург, Словения, Австрия и Чехия, съобщи министър Филиз Хюсменова, председател на правителствената Комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи.
В София са сформирани 11 екипа, които отводняват частни домове в район Нови Искър под ръководството на зам.-кмета на района и началника на отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Дирекция "Гражданска защита" – област София.
За усилване работата по извършване на отводнителни дейности на територията на Плевен, област Плевен е приведен допълнителен аварийно-спасителен екип с 3 бр. мотопомпи от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Дирекция "Гражданска защита" – област Кърджали.
Всички налични сили и средства в община Мездра са въведени за отводняване на частни домове в града и с. Ребърково. Започна отводняването и на помпена станция в с. Люти брод.
В Роман аварийни екипи отводняват къщи и укрепват дигата на р. Искър преди града. Организирано е отстраняването на паднала скална маса на пътя между селата Струпец и Синьо бърдо.
Спада нивото на водата на р. Искър в Своге. РС “ПАБ” – Своге отводнява къщи, намиращи се по дефилето на реката. Днес в страната ще има разкъсана облачност, на места до незначителна, но по-късно през деня отново ще се заоблачи и на места ще превали и ще прегърми.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Pet-durzhavi-zayaviha-gotovnost-da-pomognat-na-Bulgariya-7704
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.