Днес отвориха подадените оферти за покупка на хотелския комплекс в село Гела
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:30 / 13.06.2005Коментари ()1244
В Пловдивския Панаир бяха отворени офертите на шест фирми, участващи в търга с тайно наддаване за покупката на хотелския комплекс в село Гела, собстеност на Панаира. Най-висока цена от 458 600 лв. без ДДС предложи пловдивската "Капри - сервиз" ЕООД, при определена начална от 258 600 лв. Според процедурата, тримата участника, дали най-висока сума, ще бъдат поканени на втори кръг преговори на 20-ти юни, които целят договаряне на продажна цена, по-висока от предложената от първия в класацията кандидат. Предложилият на тези преговори най-висока цена ще бъде определен за купувач на хотелския комплекс, в случай, че сумата удовлетворява собственика, гласаят още клаузите в надпревата.
Въпреки подадената от БСП в прокуратурата жалба против продажбата на този обект, насрочването на проверка не възпрепятства течащата в момента процедура. В тази връзка, в официално изявление изпълнителния директор на Международния Пловдивски Панаир Йордан Радев заяви, че е поискал становището на синдикатите и на юристите дали процедурата по продажба да бъде продължена, и ако мнението им е отрицатнелно, той има правото да я прекрати. В интервю за радио Пловдив още миналата седмица Йордан Радев каза, че сделката е законна и наложителна, защото от 1988-ма година досега, хотелския комплекс в родопското село Гела носи само загуби на дружеството. Информацията е предоставена от радио Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dnes-otvoriha-podadenite-oferti-za-pokupka-na-hotelskiya-kompleks-v-selo-Gela-7751
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.