В петък ще бъде открита интерактивната изложба на проекта Chi:Kho
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:18 / 14.06.2005Коментари ()924
©
CHi:KHo е едногодишен проект, резлизиран въз основа на сътрудничество между четири Европейски партньорски организации - CIDA, Лондон, Великобритания; DIBE Elios Генуа, Италия; Регионален музей Кедайни, Литва и Национален Форум АПИ, Пловдив, България. Това е опит да се създаде интерактивна образователна игра за Европейското културно наследство, предназначена за деца на възраст 11-18 г.
CHi:KHo цели да увеличи чувството на осъзнатост сред младите хора за споделеното културно наследство на Европа, чрез оригинално използване на съвременни технологии, както и да съдейства за разбиране на понятия като “гражданско съзнание”, “културно наследство” и “миграция”. CHi:KHo е компютърна игра, която е достъпна чрез Интернет. Нейното съдържание е създадено от млади хора, които работят с една от четирите партньорски организации във всяка страна: CIDA в Източен Лондон, Великобритания; DIBE Elios в Генуа, Италия; Регионален музей в Кедайни, Литва и Национален Форум АПИ в Пловдив, България.
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз – Програма Култура 2000, програма “Младеж”, координираща се от Министерство на младежта и спорта и Централна Европейска Инициатива (CEI).
Официалнaта презентация на проекта ще бъде на 17.06.2005г./петък/ от 18.30 часа, последвана от двуседмична интерактивна изложба в Пловдив, Исторически музей («Зала Съединение»), където на поставени за целта компютри деца от града ще могат да се запознаят с Chi:Kho. В играта е включен внушителен снимков, аудио и видео материал, проследяващ културното и историческото развитие на Пловдив, Генуа, Лондон и Кедайни.
Чрез Chi:Kho Пловдив ще се утвърди като една от люлките на европейската и световната цивилизация, като много важна точка на картата на културното наследство. Децата от целия свят ще могат да се докоснат до неговите съкровища и ще го опознаят детайлно чрез един много достъпен за съвременното младо поколение начин.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-petuk-shte-bude-otkrita-interaktivnata-izlozhba-na-proekta-Chi-Kho-7757
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.