Уроци по китайски в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:13 / 05.03.2009Коментари ()4060
©
Два безплатни урока по китайски език ще изнесат днес в СОУ "Св. С. Врачански" в Пловдив директорът на институт "Конфуций" д-р Александър Алексиев и китайската преподавателка Лиу Кун. Уроците са част от Дните на Китай в Пловдив, организирани от Дружеството за българо-китайско приятелство Пловдив. В 13.00 ч. първи стъпки в китайския език ще направят учениците от 5 и 6 клас на СОУ "Св. С. Врачански". От 18.00 ч. е урокът за всички останали - деца, младежи, възрастни, които се интересуват от китайски език и от възможностите да го изучават в курс в Пловдив. Желанието на ръководството на СОУ "Св. С. Врачански" е формирането на СИП по китайски език, а от 2010 година да има и прием след 7 клас в паралелка с изучаване на източни езици - китайски и японски.

На урока в 13.00 ще присъства и кмета на район "Тракия" Гиньо Матев, който е в управителния съвет на Дружеството за българо-китайско приятелство Пловдив.

Утре от 13.30 ч. отново в СОУ "Св. С. Врачански" посланикът на Китайската народна република в България г-н Джан Вансюе лично ще награди победителите в конкурса за рисунка и есе "Светът е Олимпиада - Пекин 2008", организиран от дружеството. Преди награждаването официалните гости ще наблюдават демонстрации по китайски бойни изкуства - спортно ушу и винг чун и художествена гимнастика. В концерта ще участват и децата от Детски театър за бойни изкуства и танц "Спящият дракон", както и студентът в Музикалната академия в Пловдив Гут Тиенджуо, който ще изпълни популярни китайски песни. Специален поздрав към китайските гости са подготвили участниците в съставите за народно творчество на СОУ "Св. С. Врачански".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uroci-po-kitaiski-v-Plovdiv-79903
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.