Председателят на КНСБ д-р Желязко Христов се срещна със стачкуващия железничар Никола Хаджийски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:38 / 22.06.2005Коментари ()1612
Днес, 22 юни 2005 г., председателят на КНСБ д-р Желязко Христов проведе среща с Никола Хаджийски – инструктор превозни бригади ППП-Пловдив при БДЖ ЕАД, обявил гладна стачка поради неизплатени трудови възнаграждения.
На срещата присъстваха изпълнителният директор на БДЖ ЕАД Наско Цанев и генералният директор на Национална компания “Железопътна инфраструктура” Димитър Гайдаров.
Г-н Цанев заяви:
- Заплата за април, дължима до края на май, е изплатена навсякъде;
- Авансът за юни, просрочен с една седмица, ще бъде платен до края на седмицата - 24 юни 2005 година;
- Сумите за поевтиняване на храната за май ще бъдат платени в периода 27 юни-1 юли 2005 година, след което ще започне плащане на заплата за месец май
Г-н Гайдаров заяви:
Днес, 22.06. 2005 г., НК “ЖИ” приключва плащане на заплатата за април, дължима до края на май
- До края на седмицата – 24.06.05. ще бъде платен авансът за месец юни;
- От 27 юни 2005 година започва плащане на сумите за поевтиняване на храната за май, след което започва плащане на заплата за май.

В Централата на КНСБ от сутринта пристигат декларации и писма в подкрепа на пловдивските железничари. Железничарите от регион Перник изпратиха писма до председателя на КНСБ д-р Желязко Христов, до премиера, министъра на транспорта и съобщенията, директорите на двете дружества в железниците, в което изразяват “своята подкрепа и са съпричастни с гладуващите и протестиращи железничари от регион Пловдив. Държавата България дава лош пример с това, че в 100% държавни фирми от системата на БДЖ не се изплащат работните заплати с месеци и не се получават дължимите суми за храна на българските железничари “.
“Ако до 24 юни 2005 година не бъдат изплатени заплатата за април и авансът за юни, ще започнем гладни стачки по месторабота”, заявиха от Синдиката на железничарите в България /СЖБ/ при ПЕПЖИ София 1- район София.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Predsedatelyat-na-KNSB-d-r-Zhelyazko-Hristov-se-sreshtna-sus-stachkuvashtiya-zheleznichar-Nikola-Hadzhiiski-7994
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.