ВКС потвърди присъдата на изверг, изнасилвал болно дете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:03 / 25.03.2009Коментари ()1958
© Plovdiv24.bg
Върховният касационен съд потвърди присъдата на подсъдимия Петър Янков (40 г.), с която Пловдивския окръжен съд го осъди за изнасилване на 15 години лишаване от свобода при първоначално усилено строг режим. Той беше признат за виновен в това, че през периода 17 - 30 декември 2006 г. в овчарниците, намиращи се до с. Брестник и в гр. Пловдив, чрез употреба на сила и заплашване е извършил съвкупление и блудствени действия с 11 годишната Виолета А.

Подсъдимият Янков и майката на пострадалата Стоянка поддържали интимна връзка от дълго време. Стоянка била разведена с бащата на Виолета, от когото имала три деца - пострадалата и още едно момче и момиче. През 2001 г. Янков нанесъл тежък побой на другата дъщеря на Стоянка - Костадинка, за което бил осъден на три години лишаване от свобода. След излизането му от затвора двамата любовници възобновили връзката помежду си. В този период Стоянка търпяла наказание пробация, наложени й затова, че не се грижи за децата си. Родителските й права били отнети и дадени на бившия й съпруг и баща на децата. С решение на органите за закрила на децата обаче Виолета била дадена за отглеждане на бащата на Стоянка в дома му в с. Скутаре, тъй като битовите условия в дома му били по-добри.

Виолета страдала от лека умствена изостаналост - лека дебилност и учила в помощното училище "Стефан Караджа" в гр. Пловдив. Тя следвало да обитава седмичния пансион на училището, но редовно бягало оттам и често ходела в дома на майка си в ЖК Тракия. В този дом Стоянка живеела с майка си Тодора. Двете водели дегенерирал начин на живот, свързан с постоянно употреба на алкохол. През това време Янков работил като овчар в овчарници в с. Брестник, където живеел във фургон. Там го посещавали често Стоянка и майка й, като понякога водели и Виолета.

На 16 декември Стоянка за пореден път изгонила Виолета от дома си като й заявила да отива във фургона на Петър. Останалото навън в студа дете така и направило. Петър го посрещнал пиян, дал й да яде и после я изнасилил. Детето останало да спи при него и на другия ден Янков отново я изнасилил. На 23 декември Виолета споделила на майка си за случилото се, но тя не й повярвала. На 24-и майката и бабата организирали тържество в чест на рождения ден на Виолета, като поканили в дома си й Петър. Групата се напила, а след като всички заспали Янков изнесъл пострадалата в другата стая и отново я изнасилил. Това се повторило и на 30 декември. На 2 януари 2007 г. Виолета отишла при баща си в с. Царацово. Той я завел при личния лекар в селото, където пострадалата споделила за случката и по-късно била освидетелствана в съдебна медицина. Подсъдимият е осъден да заплати на родителите на Виолета сумата от 20 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/VKS-potvurdi-prisudata-na-izverg-iznasilval-bolno-dete-82863
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.