50% плюс 1 удължава работното време на заведения
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:33 / 25.03.2009Коментари ()2825
© Plovdiv24.bg
Регламентирането на работното време на заведенията, което в процеса на избистряне противопостави интересите на собствениците им и живеещите наблизо граждани, е вече уточнено в новата наредба за обществения ред, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ресторантьорите ни обвиняваха, че разваляме бизнеса им, а гражданите - че общината не защитава интересите им. В окончателния вариант на наредбата е постигнат баланс", заяви заместник-кметът Руси Панчев, натоварен да търси взаимно приемлив компромис между двете страни, на пресконференция днес.

Разрешително за удължено работно време ще се иска за часовете от 23 до 6 за заведенията под жилищни сгради и от 24 до 6 - за другите заведения. Особено притеснително се струваше на ресторантьорите искането на писмено съгласие на всички собственици в радиус 30 м. "Възползвахме се от една алинея във влизащия в сила от 1 май Закон за етажната собственост, която допуска съгласие от 50% плюс 1", обясни Панчев.

Според новата наредба вместо за година разрешителното ще се издава за шест месеца, което би засилило контролът. При две жалби то ще се отнема, но ако  няма оплаквания, ще се преминава към облекчителен режим.


(с) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/50-plyus-1-udulzhava-rabotnoto-vreme-na-zavedeniya-82975
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.