Ирландският президент в Пловдив: Ако аз играя във футболния мач, България е победител
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:36 / 27.03.2009Коментари ()2599
На посещение в Пловдив днес е президентът на Ирландия Мери Макалийс като част от официалната й визита в България. С цветя я посрещна кметът Славчо Атанасов пред Балабановата къща, за да й разкаже за Пловдив и да я разходи из Стария град, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Посетиха и къщата Хиндлиян, църквата "Св. Константин и Елена" и Античния театър.

"Чувствам се особено приятно с госпожа Макалийс. Разказах й, че Пловдив е изключително древен град, с древна култура. Такива срещи са много полезни, защото макар двата народа да са на двата края на Европа, в момента светът е едно голямо село и няма нищо по-добро от това да имаме приятели, колкото и отдалечени да са от нас. Най-важното е да създаваме мостове, а не да ги рушим. Разбрах, че г-жа президентът ще е на стадиона в много важния футболен мач между България и Ирландия. Всичко това ражда приятелство", каза кметът пред журналисти.

"Радвам се да посетя Пловдив по време на първото си посещение в България, което всъщност е първо посещение на ирландски държавен глава изобщо във вашата страна. Щастлива съм, че имах възможност да разгледам града ви. Това е начин, както г-н кметът каза, да изградим мост помежду си и да си сътрудничим на европейско ниво. Историята на Пловдив е не само част от българската история, а от тази на Европа", сподели г-жа Макалийс.

"Не знам дали ще играя на терена, защото моите футболни умения не са много добри, но съм активен фен на отбора. Ако ме помолят да играя аз, бъдете сигурни, че България е победила", пошегува се президентът на Ирландия.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Irlandskiyat-prezident-v-Plovdiv-Ako-az-igraya-vuv-futbolniya-mach-Bulgariya-e-pobeditel-83250
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.