Терористи взривиха серия от бомби в транспортната система на централен Лондон
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:49 / 07.07.2005Коментари ()1265
©
снимка: Архив Plovdiv24.com
Минимум шест експлозии са станали тази сутрин по време на пиковия час в Лондон. Всички линии на метрото са спрени, а автобусите в централната част на града са спрени. Всички станции на метрото са евакуирани. Според BBC това вероятно е терористичен акт на Ал Кайда. Телевизията съобщи също, че има хора, които са затрупани в една от станциите на метрото.
Двуетажен "дабъл-декър" е бил почти разкъсан от експлозия. Автобусът е бил туристически.
На станция "Кингс крос" на метрото хората изключително трудно са успели да излязат, тъй като са били затворени вътре в влака и не са можели да го напуснат.
Най-трудното и объркващото в ситуацията е, че експлозиите са били в различни части на града и никой не знае на къде да тръгне и къде ще е безопасно.
Всички болници в Лондон имат предварителен план за подобни ситуации, който сега е бил задействан. Всички пациенти, които нямат тежки проблеми са изпратени по домовете си. Болниците са готови и приемат всички пострадали и оказват нужните медицински действия. За по-слабо пострадалите е устроен център за тяхното лечение на един двуетажен автобус от лондонския градски транспорт.
За момента има потвърена смъртта на минимум двама, а много са пострадалите, както от травми, така и от натравяния от дима, който са вдишали в тунелите на метрото.
Очаквайте още подробности по случая скоро на страниците на Plovdiv24.com.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Teroristi-vzriviha-seriya-ot-bombi-v-transportnata-sistema-na-centralen-London-8392
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.