Част от ул. "Люлебургас" е преасфалтирана, след оплаквания от граждани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:37 / 01.04.2009Коментари ()9516
©
Преасфалтирана е ул. ,,Люлебургас", в участъка разположен между ул. ,,Г. Измирлиев" и бул. ,,В. Априлов". Описаният участък е улица трета категория и за неговото състояние в администрацията на район ,,Централен" постъпиха сигнали от граждани. Един от сигналите е искова молба на граждани до Административен съд-Пловдив срещу Община Пловдив.

Живеещите на улицата се оплакваха от нейното състояние: ,,... трайно покрита с дебел слой прах, която се разнася при преминаването на всяко МПС и при всеки повей на вятъра ...". Кметицата на района Райна Петрова се ангажира с решаването на проблема на цитираната улица - и това към днешна дата е вече факт. Преди да бъде преасфалтирана улицата, бе подменена цялостно ВиК инсталацията, за което г-жа Петрова благодари за разбирането и съдействието на ръководството на ВиК - Пловдив. При преасфалтирането на улицата бяха извършени следните дейности:
• Подготовка на основата - 816 кв.м;
• Преасфалтиране - плътен бетон - 111,60 тона;
• Запълване на фуги - 21 м;
• Повдигане на капаци - 17 бр.

Администрацията на район ,,Централен" е запозната със състоянието на уличната мрежа и поетапно се старае да разрешава проблемите. В списъка за преасфалтиране на улици са включине ул. ,,Зах. Стоянов", ул. ,,Войнишка слава", чието състояние е много лошо.

Амбициозна е и задачата, която е поставена за проектиране, изграждане на подпорни стени, подмяна на ВиК инсталация и изграждане на пътното платно на ул. ,,Кап. Г. Цанев".
Напомняме, че през 2008 г. със средства на района беше преасфалтирана ул. ,,Ниш", която също се намира на територията на район ,,Централен".

 


(с) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chast-ot-ul-Lyuleburgas-e-preasfaltirana-sled-oplakvaniya-ot-grazhdani-83987
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.