Пороите причиниха огромни щети във Велинград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:29 / 09.07.2005Коментари ()936
©
Падналите вчера порои в община Велинград причиниха огромни щети. Това съобщи Милка Станудина от Административно-правно информационно обслужване към община Велинград.

Наводнени са много къщи – над 200 по първоначална информация. В момента във Велинград се отводняват над 50 къщи с общи усилия и техника на РСПАБ Велинград и общинските фирми. Най-засегнато от дъждовете е село Драгиново. Кметът на общината Атанас Водев съобщи за четириметров воден стълб, причинил огромни щети. Водата е отнесла отсечка от пътя с дължина километър и половина.

По време на пороя изчезнаха двама души – баща и син. По-късно синът бе открит жив и здрав, продължава организираното търсене на бащата. Къщите в Драгиново са залети. На места водата достига до два метра.
За всички нанесени щети ще бъде изготвен протокол за кандидатстване пред фонд “Стихийни бедствия и аварии”.

Общинска администрация планира през следващата седмица извънредна сесия за гласуване на средства за възстановяване на щетите – това заяви кметът на общината Атанас Водев.

От години в община Велинград не е имало подобни поройни дъждове и градушки, коментираха от Гражданска защита. Предприети са всички мерки за овладяване на положението.

Информацията е на агенция Focus.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Poroite-prichiniha-ogromni-shteti-vuv-Velingrad-8428
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.