Безплатни прегледи за диабет организира общината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:39 / 06.04.2009Коментари ()1946
© Plovdiv24.bg
Шествие срещу диабета ще започне на 10 април в 9,30 ч. от Новотела, ще мине по Главната до общината. Специални шапки и транспаранти ще носят участниците, сред които ще бъдат деца от социалните домове, пенсионери от клубовете и общински служители, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Идеята ни е да привлечем вниманието на пловдивчани към тази изключително опасна болест, която има много тежки социални последици", съобщи заместник-кметът по социална политика Красимир Ангелов на пресконференция днес. Шествието е съпътстваща инициатива на традиционния конгрес на ендокринолозите, който ще се състои за втори пореден път в Пловдив от 10 до 12 април.

Уникално по думите на Ангелов съоръжение, което за първи път идва в България - грамаден ТИР, увеличаващ многократно обема си, с подвижна лаборатория и много материали, ще бъде разположено в дните на конгреса пред Новотела. Там безплатно ще се измерва кръвна захар и гликиран хемоглобин. Предвидени са две тенти за измерване на кръвно налягане пред Новотела и общината.

Пунктове за безплатно измерване на кръвна захар ще бъдат открити и на първия етаж на ДКЦ-5 и болницата "Св. Мина", където ще има възможност за консултация с лекар. Кръвна захар ще мерят и на служителите в общината.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Bezplatni-pregledi-za-diabet-organizira-obshtinata-84705
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.