15 нови работници в "Чистота" заваряват счупените казани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:17 / 07.04.2009Коментари ()1832
С 15 заварчици се увеличават от днес работниците в "Чистота". Те завършиха курс на обучение по спечеления от фирмата през ноември миналата година проект по програма на ФАР за квалификация на трайно безработни хора, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Целият проект е на стойност 108 хиляди евро, 81 хиляди от които са безвъзмездна помощ. Вече бившите курсисти ще работят девет месеца във фирмата, за да придобият квалификация срещу предвиденото в проекта възнаграждение от 150 евро, след което предприятието ще подпише едногодишен трудов договор с тях.

"От днес започват практическа работа. Надявам се не само да заваряват старите и счупени казани из града, а да започнат да поддържат и новите съдове, които очакваме да получим всеки един момент вече три месеца", оптимистично обясни управителят на "Чистота" Радослав Кошински пред журналисти.

С част от парите са закупени и два, макар и не в първа младост, хубави камиона - "Мерцедес" и "Ивеко", с които особено счупените контейнери ще се извозват до фирмата, за да бъдат ремонтирани в двете заваръчни халета. Купена е и много техника - заваръчни апарати, електрожени. В чисти, спретнати и добре оборудвани халета с модерна аспирация и отопление са превърнати две строени през 1939 г. постройки, едната от които е била конюшнята на фирмата, когато пловдивският боклук се е превозвал с  каруци. Чисто нова съблекалня и стая са отдих за новите работници са направили в "Чистота".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/15-novi-rabotnici-v-Chistota-zavaryavat-schupenite-kazani-84937
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.