България ще отдаде почит към загиналите в Лондон
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:06 / 14.07.2005Коментари ()1152
©
Министър-председателят Симеон Сакскобургготски получи писмо от австрийския канцлер Волфганг Шусел, в което той кани България да се включи в европейската инициатива - да почетем с двуминутно мълчание паметта на жертвите от атентатите в Лондон. Австрия смята, че с този акт Европа ще даде ясен сигнал за единство и солидарност пред заплахите на тероризма.

По инициатива на премиера, днес - 14 юли, в 14 ч. България ще се присъедини към всички европейски страни като почете паметта на жертвите от терористичните удари. В същия час двуминутно мълчание ще има във всички столици на страните-членки на съюза.

Министър-председателят Симеон Сакскобургготски разговаря вчера по този повод с председателя на Народното събрание Георги Пирински и с президента Георги Първанов, които подкрепиха инициативата.

Точно в 14 ч. пред сградата на Народното събрание ще се съберат всички желаещи да изразят солидарността си.

Министър-председателят, президентът и председателят на Народното събрание приканват всички българи в този час да сведат глави в памет на жертвите.

Областните управители в страната подкрепиха инициативата на министър-председателя Симеон Сакскобургготски – България да се присъедини към страните от Европейския съюз и да отдаде почит с двуминутно мълчание на паметта на жертвите от атентатите в Лондон.

Точно в 14 часа служителите ще излязат пред сградите на областните администрации, за да изразят своята съпричастност и солидарност с близките на жертвите и с пострадалите при терористичния акт.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Bulgariya-shte-otdade-pochit-kum-zaginalite-v-London-8559
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.