РИОКОЗ Пазарджик предприе спешни мерки след падналите поройни дъждове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:20 / 14.07.2005Коментари ()846
С предписание до местната администрация на гр. Велинград инспекцията разпореди да бъде извършена дезинфекция, дератизация и дезинсекция на пострадалите от пороя обществени сгради – съобщи на пресконференция директорът на РИОКОЗ д-р Фани Петрова. Прекъснатият водопровод в с. Драгиново наложи спешно пробонабиране на води от екип на РИОКОЗ. Поради регистрирани отклонения в качеството на питейната вода е подаден сигнал към ВиК за предприемане на мерки, като продухване на водопроводите и хиперхлориране на водата. До отстраняване на аварията и излизане на резултатите от взетите повторно проби от питейна вода на населението в Драгиново се доставя минерална вода. След проверки на инспекторите в детските и учебни заведения бе спряна работата на кухненския блок към целодневната детска градина, бозоварната, содо-лимонадения цех и цеха за производство на топли закуски – информира директорът на дирекция “Здравен контрол” д-р Шошева.
В Малко и Голямо Белово и в Сестримо заради отклонения в микробиологичните показатели на водата също е предприето хиперхлориране и дезинфекция на водопроводната мрежа. Там и в останалите засегнати райони в областта, както и в Пазарджик РИОКОЗ препоръчва да се пие минерална вода. До момента няма регистрирани случаи на стомашно-чревни разстройства.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/RIOKOZ-Pazardzhik-predprie-speshni-merki-sled-padnalite-poroini-duzhdove-8585
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.