Откриват център за интеграция на деца от рискови групи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:19 / 15.04.2009Коментари ()1601
© Plovdiv24.bg
Център за социална рехабилитация и интеграция на деца от рискови групи ще бъде открит утре в 11.30 часа в Пловдив. Той се намира на ул. "Никола Бозвели" 38 и представлява интегриран комплекс от социални услуги, които се предоставят краткосрочно - до 3 месеца и включват: социално-правни консултации; психологическа и здравна подкрепа; оценка, планиране и управление на случай; посредничество с институции и социални системи; семейни консултации; обучения за придобиване на базови поведенчески умения; програми за образование и професионално обучение и ориентиране; изготвяне и осъществяване на индивидуални корекционни програми и програми за социално включване. Услугата е с капацитет 50 деца.

Центърът ще бъде открит от кмета на Пловдив Славчо Атанасов, зам.-кмета Социална политика, демографски и етнически въпроси" Красимир Ангелов и ръководството на Фонд за превенция на престъпността - ИГА.

Услугата отговаря на нуждите от специализирана работа по превенция на асоциалното поведение и престъпленията, извършвани от деца, както и по интеграцията и рехабилитацията на деца, извършители на такива прояви, които имат наложена мярка от местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, настанени (или се освобождават от) в специализирани училища като ВУИ и СПИ, осъдени на пробация, осъдени условно или ефективно на лишаване от свобода, освобождаващи се от поправителен дом. Предоставянето на услугата ще обхване и деца в риск или социална изолация, както и техните семейства, насочени от ОЗД. 

Услугата предполага тясно сътрудничество с институции като Отдел "Закрила на детето", пробационни служби Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, и Ученическите комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, поправителни домове, училища, полиция - районни инспектори и инспектори ДПС, здравни заведения и неправителствени организации.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otkrivat-centur-za-integraciya-na-deca-ot-riskovi-grupi-86137
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.