"Общинска охрана" застрахова дейностите си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:32 / 20.07.2005Коментари ()834
©
Застраховане на дейностите си предприе “Общинска охрана” ЕАД. За първи път местна власт предприема застрахователни мерки за децата в детските заведения.
При реализация на общинската политика за подобряване на жизнената среда, спокойствието и сигурността на пловдивчани, местната власт чрез “Общинска охрана” ЕАД предприе мерки за подобряване на общата сигурност на извършваните дейности от фирмата, като застрахова за злополука всички деца в охраняваните общински детски градини от 01.09.2005 г. Застрахователната сума за всяко дете възлиза на 1000 лв. На стойност до 2 000 лв. на обект е застрахована дейността “Охрана на общинските детски заведения и други общински обекти със СОТ”, което предвижда покриване на щети, вследствие на вандализъм, грабеж, кражби и пожари. 100% е покритието на застраховката, направена за щети от вандалски прояви – счупване на стъкла, прозорци и врати в учебните заведения. Застрахована е и дейността “Принудително преместване на МПС”, като се предвижда покриване на щети по време на вдигане, сваляне и транспортиране на “репатрираните” автомобили.
Общинският бюджет не е утежнен със сключването на тези застраховки. Пълните суми за тях поема “Общинска охрана” ЕАД. При успех на предприетите дейности застрахователната програма ще се разшири и ще включи учениците в общинските учебни заведения, паметници на културата, имущество в охраняваните паркове, градини и на територията на пловдивските хълмове.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtinska-ohrana-zastrahova-deinostite-si-8704
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.