Изложбата "С приятел до теб" гостува в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:55 / 24.04.2009Коментари ()891
©
От 29 април в Пловдив ще гостува изложбата "С приятел до теб", част от Националната информационна кампания за рак на гърдата на фармацевтичната компания Рош България и Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания, АПОЗ и приятели. За период от един месец - до 31 май фотографиите от проекта "С приятел до теб" ще бъдат разположени на Главната улица в града. Пловдив е вторият град домакин на изложбата. За първи път тя бе представена на Летище София, а впоследствие гостува в Народното събрание. До края на годината изложбата ще посети Европейския парламент и още няколко големи града в страната.

Авторите на изложбата са фотографският тандем Мисирков/Богданов. В нея участват актьорите Андрей Баташов и Искра Радева, както и световноизвестният цигулар Веско Ешкенази и Евгения Адърска, Председател на АПОЗ и приятели. Жените, застанали пред обектива на Мисирков/Богданов, се снимат с най-близките хора, били до тях в борбата с болестта. Те разказват своите емоционални истории за победата им над болестта, благодарение на приятеля до тях. Изложбата е българското продължение на проекта, стартирал през септември 2008 г. с експозиция на световноизвестния фотограф Стивън Ранкин. Патрон на кампанията е Меглена Кунева, Еврокомисар по защита на потребителите.

Основното послание на кампанията и на всички участници в нея е, че освен ранното откриване, точното диагностициране и правилното лечение на конкретния вид рак, изключително важна е и ролята на близките в борбата с болестта, а широката обществена информираност по темата може да спаси много животи. Партньор на инициативата е Община Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izlozhbata-S-priyatel-do-teb-gostuva-v-Plovdiv-87542
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.