Ужилен грък помля чейнджбюро на Главната
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:17 / 08.05.2009Коментари ()4992
© Plovdiv24.bg
Вбесен грък потроши чейнджбюро в центъра на Пловдив. Чужденецът луднал, след като разбрал, че е ужилен от неизгоден за него курс при обмяна на 150 евро.

Екшънът се разиграл вчера по обяд в центъра на града на сто метра от общината. С гръмки викове гъркът си поискал обратно парите от неудобната сделка, но служителката категорично отказала и хлопнала гишето под носа му. Тогава мъжът пробвал да изкърти с крак вратата към касовото помещение, но тя не поддала.

Опитът да разбие с метален стол бронираното стъкло също удари на камък. "Върнете му парите, защото ще ви убие, ако влезе", крещеше ужасена съпругата на яростния клиент. За отмъщение той грабна металното табло с обменните курсове и го запрати на улицата. След него метна на тротоара и стола.

С джудистки прийом посрещна и притеклия се на помощ охранител, като го метна върху една от масите на съседното кафене. Сцената се разигра пред очите на десетки зяпачи, които бурно аплодираха атаката на ядосания чужденец и го насъскваха да продължи погрома. Той обаче хвана жена си за ръка и си тръгна преди пристигането на полицията. По-късно стана ясно, че Йорго Хрисономатос и съпругата му, която е българка, влезли в пункта, на входа на който с големи букви е изписано, че работи без комисиона. Те обаче не видели, че бюрото купува еврото на 1,59 лева вместо за 1,95 лв., защото цифрите хитро били скрити зад отворената врата. Така получили за валутата си с 54 лева по-малко от очакваната сума. "Не сме извършили нарушение, имаме право да мърдаме до 20 процента от курса на БНБ", заяви възстановилият се от шока натупан пазач.

Източник: в. "Стандарт"



Още по темата: общо новини по темата: 1
30.07.2009 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uzhilen-gruk-pomlya-cheindzhbyuro-na-Glavnata-89307
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.