Деца със специални потребности участваха в турнири по футбол и народна топка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:08 / 13.05.2009Коментари ()1187
Помощно училище "Стефан Караджа" в Пловдив беше домакин на Регионални спортни игри 2009. В надпреварите по футбол и народна топка, които се проведоха тази сутрин, участваха 5 отбора от ПУ "Ст. Караджа", Ресурсен център-Пловдив, Ресурсен център-Сливен и НУ "Св. Кл. Охридски"-Пловдив. Класиралите се получиха медали и грамоти.

Състезанието е част от националната инициатива "Да играем заедно" сред деца и младежи със специални образователни потребности. За втора поредна година в инициативата са включени и ученици без интелектуални затруднения. Кампанията се подкрепя от Спешъл Олимпикс Европа и Български футболен съюз по време на Европейска футболна седмица 2009.

Целта на регионалните игри е да бъдат насърчени Помощните училища и Ресурсни центрове, заедно с техния партньор - СОУ, да предложат нови възможности за децата със и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри - футбол и народна топка и така да се обединят около идеята за приемането, включването и спорта.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Deca-sus-specialni-potrebnosti-uchastvaha-v-turniri-po-futbol-i-narodna-topka-90131
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.