Доц. Георги Паскалев благодарен, че наместо бизнесцентър има нов Стоматологичен факултет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:31 / 14.05.2009Коментари ()1163
Днешната сесия на общинските съветници се провежда в една от трите представителни зали на изградената върху 15 хиляди кв. метра нова сграда на Стоматологичния факултет, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ректорът на Медицинския университет доц. Георги Паскалев лично благодари на съветниците преди те да започнат деловата си работа за съдействието, което са оказали за мащабното начинание. Той припомни отдалечената вече във времето 1993 година, когато кмет е бил сегашният общински съветник Спас Гърневски и благодарение на многоходови операции сградата на бившия пионерски дворец е била предоставена на Медицинския университет, за да бъде преструктурирана в Стоматологичен факултет.

"Минахме много перипетии - юридически, финансови, политически. Имаше натиск да се откажем от тази сграда и да се изгради бизнесцентър или олимпийски център. Сигурен съм, че общината би спечелила повече като средства, ако тук беше МОЛ, дискотека, кафенета. Убеден съм, че това, което го направихме, го направихме заедно с поколения общински съветници", заяви доц. Паскалев.

На сегашните представители на пловдивчани в местния парламент той благодари за предоставените 1,6 декара, което е позволило оградата да бъде ситуирана на сегашното си място.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Doc-Georgi-Paskalev-blagodaren-che-namesto-biznescentur-ima-nov-Stomatologichen-fakultet-90202
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.