Директорът на Народната библиотека "Иван Вазов" Радка Колева стана почетен гражданин на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:58 / 14.05.2009Коментари ()2192
© Plovdiv24.bg
С тайно гласуване с почти пълно мнозинство общинските съветници удостоиха на днешната си сесия директора на Народната библиотека Радка Колева със званието "Почетен гражданин на Пловдив", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Няма четящ човек в Пловдив, който да не е влязъл в НБ "Иван Вазов" и няма човек, влязъл там, който да не познава проф. Радка Колева. Блестяща научна кариера. 41 години. Най-високите научни степени в България. Човек, който е дал много на обществото. За нас е радост и уважение тя да е почетен граждани на нашия град", развълнувано каза общинският съветник Никола Попов.

Според него във времето на глобализация, когато мотивацията да се четат книги непрекъснато спада надолу, мисията на хората от библиотечното дело и в случая на Радка Колева, може да се сравни с възрожденската.

Много от съветниците казаха добри думи за проф. Колева, а Николай Радев призна, че все още са длъжници към Народната библиотека "Иван Вазов" и е нужно да се предприемат стъпки за признаването й като национална институция със съответните права.


(с) ПОТВ


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Direktorut-na-Narodnata-biblioteka-Ivan-Vazov-Radka-Koleva-stana-pocheten-grazhdanin-na-Plovdiv-90295
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.