Кметовете на Пловдив и Екатеринбург подписаха Протокол за побратимяването
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:48 / 14.05.2009Коментари ()1483
©
Кметът на Пловдив Славчо Атанасов и кметът на Екатеринбург Аркадий Чернецкий подписаха днес Протокол за намерения за побратимяване между двата града. В текста на протокола се казва:

"Основавайки се на принципите, изложени в документите за установяване на дипломатически отношения между Русия и България и в стремежа си към бъдещо укрепване и развитие на дружески отношения и сътрудничество между градовете Екатеринбург и Пловдив, двете страни, по пътя на съвместните консултации, стигнаха до съгласието за установяване на побратимени отношения между град Пловдив и град Екатеринбург.

Страните се съгласиха заедно и по пътя на общите усилия да подпомагат дружеските контакти и търговско-икономическите връзки, да активизират обмена и сътрудничеството между жителите на двата града във всички области на обществения живот.

За успешното решаване на посочените по-горе задачи, двете страни се договориха да определят съвместна работна група."

След решение на Общински съвет Пловдив и аналогичния орган на Екатеринбург, ще бъде подписан и договорът за побратимяване между двата града.

 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetovete-na-Plovdiv-i-Ekaterinburg-podpisaha-Protokol-za-pobratimyavaneto-90323
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.