Модернизират кучкарника, Пловдив изнася челен опит в другите общини
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:20 / 21.05.2009Коментари ()1924
© Plovdiv24.bg
Сегашният приют за бездомни кучета от 1 юли ще стане общинско предприятие със собствена сметка и приходи, ако общинските съветници приемат на сесията си следващия четвъртък предложението на заместник-кмета Александър Константинов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Много от общините, които не са решили проблема си със скитащите кучета - сред тях например са Пазарджик, Велинград и Хисар, търсят за помощ нашите екипи. Със заплащането за извършената услуга ще може да се финансира  обслужването на Пловдив, което досега ставаше с около 100 хиляди лева от бюджета", обясни Константинов на пресконференция.

С преструктурирането на приюта в предприятие щатът му ще нарасне от 14 на 16 души. Сегашният кучкарник ще трябва сериозно да се модернизира, за да се приведе в крак с новите законови изисквания, които според Константинов били толкова високи, че едва ли не парно трябвало да се инсталира. С 5 декара ще се разшири приютът. Теренът е в съседство и е собственост на МВР. Водят се преговори вътрешното министерство да го размени с общината за други места.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Modernizirat-kuchkarnika-Plovdiv-iznasya-chelen-opit-v-drugite-obshtini-91433
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.