Изложба в памет на Димитър Киров и по случай 74 години от рождението му
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 23.05.2009Коментари ()1204
Изложба в памет на Димитър Киров и по случай 74 години от рождението му бе представена в пловдивската галерия "Аспект". За първи път Димитър Киров не  нарисува картина за празника си и не спази традицията. Големият художник си отиде през октомври миналата година.

Днешната изложба е подготвяна повече от година, от самия Димитър Киров. След смъртта на Ди Киро- съпругата му и негова муза Русалия се е  заела да изпълни поетия от него ангажимент.

И тази година в центъра на експозицията е автопортрета на художника. Рисуван е през 99 година, но досега не е показван пред публика. Обяснимо носи името "Ди Киро в света". Може би защото художникът е дълбоко свързан с три града-Истамбул-родния му, Пловдив-любимия му и Париж-този, който го вдъхновява

Общо 20 са изложените платна- живопис и 3 литографии. Повечето от платната си русивани след 2000 година и са от цикъла "Антични мотиви"

Изложбата може да бъде видяна до 3 юли.   А внушението е празнично, без тъга и траурни нотки.

Източник: ПОТВ


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Izlozhba-v-pamet-na-Dimitur-Kirov-i-po-sluchai-74-godini-ot-rozhdenieto-mu-91770
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.