Пловдивските социалисти се включиха в литийното шествие по случай 24 май
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:51 / 24.05.2009Коментари ()2210
©
Българската духовност, култура и просвета са стожерите, които са ни помагали като нация да преодоляваме всички трудности. Затова с гордост и достойнство отбелязваме този ден - 24 май. Това каза министър-председателят и лидер на БСП Сергей Станишев в празничното си обръщение към пловдивчани по повод Деня на славянската писменост и култура. Той призова хилядното множество на пл. „Стефан Самболов" към единство и към самочувствие на народ, дал много на света. В словото си Станишев изрази благодарност към българските учители за техните знания, усилия и търпение. Дълбок поклон пред вас, защото всеки от нас ви дължи много, каза премиерът.

С литийно шествие по Главната улица пловдивчани отбелязаха празника. В колоната, водена от премиера, бяха министър Мутафчиев и зам.-министър Атанасов, народните представители Захари Георгиев и Атанаска Тенева, евродепутатът Атанас Папаризов, областният управител Тодор Петков, общинските съветници на левицата, ръководството на БСП в Пловдив, ми и много социалисти. Тази сутрин те положиха цветя на паметника на светите братя Кирил и Методи.

 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskite-socialisti-se-vklyuchiha-v-litiinoto-shestvie-po-sluchai-24-mai-91865
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.