Откриха камерната сцена на театъра
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:22 / 26.05.2009Коментари ()1795
В празник за пловдивските театрали и почитатели на Мелпомена се превърна днешното официално откриване на камерната сцена на Драматичния театър "Николай Масалитинов", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Тези, които често идват тук, си спомнят един грозен черен бункер, а много хора на Пловдив изобщо не знаеха какво е това. Надявам се вече да разберат", припомни ситуацията допреди само година министърът на културата проф. Стефан Данаилов преди да пререже лентата. 

Още в края на 2005 г., скоро след като станал министър и вече имал представа какъв ще е бюджетът му за капиталови разходи, той включил сред приоритетите доизграждането на камерната сцена. Започната преди около седемнайсет години и скоро след това изоставена, се наложило препроектиране. После нещата се позабавили, защото се оказало, че пловдивските скали са много яки. 

След специална пресконференция миналия септември допълнително били направени техническите театрални съоръжения. В цялостната реконструкция на театъра ще бъдат инвестирани над три и половина милиона лева, като досега са усвоени 800 хиляди.   


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otkriha-kamernata-scena-na-teatura-92190
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.