Научна конференция с международно участие се провежда в ТУ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:56 / 29.05.2009Коментари ()850
© Plovdiv24.bg
Днес в 9,30 часа в Аулата на Филиала на Техническия Университет в Пловдив бе открита национална конференция с международно участие "Техсис 2009". В научния форум, който ще се проведе днес и утре ще се презентират 183 доклада на учени от САЩ, Англия, Русия, Чехия, Турция, Иран, както и на преподаватели от ТУ - София, ТУ - София, филиал Пловдив и други.

Конференцията се откри от Директора на Пловдивския Филиал на Техническия Университет - доц. Костадин Илиев. От името на Ректорското ръководство приветствие поднесе доц. Никола Калоянов - зам. ректор на ТУ - София.

По време на конференцията ще бъдат представени авторски и съавторски доклади в 10 направления: "Автоматика и системи за управление", "Електрозадвижване", "Електротехника, компютърни системи и технологии", "Електроника и оптоелектронни технологии", "Енергопреобразуващи технологии и системи", "Машиностроене и уредостроене", "Транспортна и авиационна техника и технологии", "Природни науки".

Докладите са публикувани в сборник. На участниците са раздадени сборниците с докладите на хартиен и магнитен носител, както и рекламни материали за конференцията.
Научната конференция започна с пленарен доклад на доц. Калоянов и продължи със заседания по отделните секции.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nauchna-konferenciya-s-mezhdunarodno-uchastie-se-provezhda-v-TU-92709
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.